Viaconto

Informații

Viaconto este o companie care vine în ajutorul celor care au nevoie de un împrumut rapid. Puteți aplica pentru credit fără să ieșiți din casă, iar procesarea cererii nu va dura mai mult de 15 minute. Compania oferă condiții confortabile pentru deschiderea liniei de credit fără a vizita biroul și fără a aștepta mult timp pentru procesarea cererii, așa cum se întâmplă în cazul creditelor bancare.

Telefon
0312295849
Adresa
Calea Moșilor 21, etaj 2, București
Program de lucru
Luni - Vineri 09:00 - 18:00; Sâmbătă - Duminică - Liber
Termeni
 
Suma maximă
Dobânda
Termen
Primul
Suma maximă
până la 4000 LEI
Dobânda
pana pe 5.65%
Termen
1-1825 zile
Repetat
Suma maximă
până la 4000 LEI
Dobânda
pana pe 4%
Termen
1-1825 zile

Viaconto este o companie care vine în ajutorul celor care au nevoie de un împrumut rapid. Puteți aplica pentru credit fără să ieșiți din casă, iar procesarea cererii nu va dura mai mult de 15 minute. Compania oferă condiții confortabile pentru deschiderea liniei de credit fără a vizita biroul și fără a aștepta mult timp pentru procesarea cererii, așa cum se întâmplă în cazul creditelor bancare.

Condiții pentru obținerea împrumutului de la Viaconto

Pentru a lua împrumut de la Viaconto, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • domiciliu în România
 • vârsta de la 20 la 70 de ani
 • capacitatea de a confirma sursa de venit permanent
 • lipsa altor credite
 • cont bancar cu un card conectat la acesta
 • acces la servicii bancare online

De asemenea, potențialul împrumutat trebuie să aibă un număr de telefon mobil activ și o adresă de e-mail.

Avantaje

Apelarea la Viaconto oferă o serie de avantaje față de solicitarea de împrumut de la bancă:

 • Completarea cererii online
 • Revizuirea rapidă a cererii – în termen de 15 minute
 • Posibilitatea de a obține un împrumut de până la 4000 lei
 • Împrumut cu rambursare integrală în 30 de zile sau cu rate lunare de 5% din valoarea împrumutului
 • Linia de credit se acordă pe o perioadă de cinci ani
 • Mai multe modalități de rambursare a împrumutului
 • Rambursarea anticipată fără dobânzi penalizatoare
 • Acordarea împrumutului indiferent de valoarea venitului

În plus, pentru a solicita un împrumut de la Viaconto nu aveți nevoie de garanții sau cauțiuni. 

Dezavantaje

Dezavantajele creditării de la Viaconto:

 • Doar rezidenții României pot obține împrumuturi
 • Suma maximă a împrumutului este de 4000 lei
 • Pentru a continua linia de credit, trebuie să efectuați plățile obligatorii

Pe lângă aceasta, Viaconto are o dobândă mai mare decât cea a băncilor. Însă, având în vedere că un microcredit nu are nevoie de o mulțime de documente și de o așteptare lungă pentru procesarea cererii, precum suma mică de împrumut, diferența nu va fi foarte vizibilă.

Documente necesare pentru obținerea împrumutului de la Viaconto

Compania Viaconto construiește relații cu clienții în condiții de încredere și transparență maximă. Solicitanții nu sunt obligați să prezinte un pachet mare de documente și garanții. Pentru a solicita un credit, veți avea nevoie doar de două copii ale următoarelor documente:

 • cartea de identitate românească (scanare sau fotografie)
 • extras bancar cu venituri pentru ultimele trei luni

Documentele trebuie încărcate în cererea online sau atașate într-o scrisoare la adresa de e-mail.

Cum să solicit un credit de la Viaconto

Pentru a solicita un împrumut de la Viaconto aveți nevoie de acces la internet și nu mai mult de 10 minute. Este suficient să alegeți suma împrumutului și să vă înregistrați un cont pe site-ul companiei, completând formularul.

Alegeți suma creditului

Pentru a alege suma pe care doriți să o împrumutați, deplasați cursorul la valoarea dorită în formularul de cerere. Aveți la dispoziție sume cuprinse între 200 de lei și 4000 de lei și puteți alege orice sumă în aceste limite, în multipli de 10 lei.

Selectați termenul de creditare

Viaconto oferă o linie de credit pe cinci ani, așadar termenul de utilizare se încadrează în aceste limite. Însă, împrumutul trebuie rambursat în 30 de zile, iar dacă doriți să continuați să utilizați împrumutul, este suficient să efectuați o plată lunară minimă de 5% din valoarea împrumutului. Termenul de scadență este indicat în momentul completării formularului și va fi duplicat în contractul de împrumut.

Completați formularul

Pentru a solicita un credit, trebuie să vă deschideți un cont pe site-ul companiei și să completați formularul de înregistrare cu datele personale:

 • numele și prenumele
 • Adresa de e-mail
 • seria și numărul de identificare
 • CNP
 • adresa de domiciliu
 • detaliile cardului bancar
 • parola de autentificare
 • informații despre venituri

De asemenea, trebuie să încărcați documentele necesare și să fiți de acord cu condițiile împrumutului, cu politica de confidențialitate și cu prelucrarea informațiilor personale. Dacă doriți să primiți buletinul informativ promoțional al companiei, bifați căsuța de lângă acest punct.

Cât de repede va fi aprobată cererea de credit?

Cererile se procesează între orele 9:00 și 18:00, în zilele lucrătoare de luni până vineri. Dacă formularul este completat corect și dacă toate copiile documentelor necesare sunt încărcate, veți primi un răspuns prin SMS sau prin poștă în timp de 15 minute.

Cum să primesc banii împrumutați?

Viaconto oferă posibilitatea de a primi banii pe card, în cont bancar sau în numerar la sucursalele băncilor partenere.

Pe card bancar

Aceasta este opțiunea recomandată, deoarece banii vor sunt creditați în contul cardului imediat după încheierea contractului. Pentru obținerea creditului este suficient să aveți un card de debit/credit activ emis de orice bancă.

În cont bancar

Timpul de transfer al fondurilor de credit depinde de programul de lucru al băncii unde este deschis contul curent. Fondurile pot fi primite în decurs de o zi sau a doua zi. În cazul dacă transferul se face vineri, este posibil să primiți banii abia luni.

În numerar

Pentru această opțiune, trebuie să vizitați orice sucursală a băncii partenere. Adresați-vă casierului, furnizați numărul contractului de împrumut, actul de identitate și primiți banii.

Care este dobânda la un împrumut de la Viaconto

Rata anuală a dobânzii depinde de valoarea creditului și este de 3822,6% pe an pentru suma minimă de 200 de lei și de 1855,3% pe an pentru limita maximă de 4000 de lei.

Pentru client nou

Pentru clienții noi, valoarea dobânzii nu diferă de cea standard. La prima solicitare a creditului, va trebui să vă înregistrați un cont – aceasta este singura diferență pentru cei care împrumută pentru prima dată de la Viaconto.

Exemplu: primul împrumut de 1000 lei

În cazul împrumutului de 1000 de lei, clientul trebuie să ramburseze împrumutul în 30 de zile. Pentru achitarea integrală a creditului, trebuie să efectuați plata în felul următor:

 • dobândă în valoare de 300 lei
 • taxa de deservire – 55 lei
 • suma creditului – 1000 lei

Pentru a continua să folosiți banii, trebuie să faceți o plată lunară de 305 lei.

Dobânda din acest exemplu reprezentativ este calculată pentru un împrumut pe un an care va fi utilizat pe deplin, cu plata dobânzii și a creditului principal în 12 rate lunare egale la data stabilită.

Pentru împrumuturi repetate

Dacă solicitați un alt împrumut, condițiile vor fi aceleași ca și la prima solicitare. Singurul lucru este că împrumutatul nu va trebui să deschidă un cont, ci va trebui doar să se conecteze la contul de pe site-ul companiei cu numele de utilizator și parola sa.

Exemplu: împrumut repetat de 1000 lei

Calculele pentru împrumuturile repetate de 1000 de lei sunt aceleași ca și pentru clienții care împrumută pentru prima dată.

Dacă aveți deja deschis un credit activ la această companie, puteți solicita încă unul în limita a 4000 de lei. De exemplu, dacă ați luat deja un credit de 3000 de lei, maximul pe care îl puteți obține din nou este de 1000 de lei.

Cum să returnez împrumutul la Viaconto

Creditul trebuie returnat în termen de 30 de zile. Clientul trebuie să plătească întreaga sumă sau să facă plata minimă obligatorie. Toate sumele vor fi specificate în contractul de împrumut și în Contul personal al clientului. Pentru a rambursa împrumutul, puteți alege una dintre metodele disponibile.

Contul personal pe site-ul Viaconto

Pentru a utiliza această metodă, trebuie doar să vă autentificați în contul dvs. pe site-ul companiei cu numele de utilizator și parola. Dacă ați uitat parola, o puteți recupera cu ajutorul opțiunii speciale.

Pentru a plăti din Contul dvs., efectuați o plată de pe cardul care a fost atașat la Contul dvs. în timpul pasului de înregistrare. Introduceți suma de plată și confirmați tranzacția. Nu se percepe niciun comision pentru această metodă de plată.

Prin transfer bancar

Treceți la Contul personal de pe site-ul instituției bancare care a emis cardul. În secțiunea Plăți, creați o plată nouă folosind datele creditorului, specificați scopul plății, indicați contractului și suma.

Detalii de plată:

 • Unicredit: RO12BACX0000001610614000
 • BCR (Banca Comercială Română): RO18RNCB0072157413320001
 • Banca Transilvania: RO03BTRLRONCRT0373669502
 • BRD (Groupe Societe Generale): RO13BRDE445SV57554844450
 • Garanti bank: RO47UGBI0000132027093RON

De asemenea, puteți efectua plata personal la orice sucursală a băncii partenere, adresându-vă casieriei.

Terminal de plată sau casierie BCR

Pentru a utiliza această metodă, trebuie să vizitați orice sucursală a băncii partenere și să efectuați un transfer la un terminal de autoservire. Urmați instrucțiunile și meniul de pe ecran. În scopul plății, indicați numărul contractului și introduceți suma necesară. Vă recomandăm să păstrați toate chitanțele, astfel încât să aveți dovada plății în caz de probleme.

Rambursarea automată de pe cardul personal

Puteți configura extragere automată de fonduri în Contul personal de pe site-ul băncii unde dețineți contul de card. Accesați secțiunea de plăți și găsiți opțiunea de creare a plății recurente folosind detaliile specificate. Specificați numărul contractului, suma și termenul de plată. La ora stabilită, fondurile vor fi extrase de pe card pentru a rambursa împrumutul.

Trebuie să vă asigurați că suma necesară pentru rambursarea împrumutului sau plata minimă lunară este disponibilă pe card în acel moment.

Prelungirea termenului de scadență a împrumutului la Viaconto

Viaconto nu oferă un serviciu de prelungire a împrumutului ca atare. Pentru clienții care se confruntă cu dificultăți financiare și nu pot încheia împrumutul în 30 de zile, există posibilitatea de amânare. Este suficient să faceți o plată de 5% din valoarea împrumutului. Puteți afla suma exactă a plății din contract sau de la un reprezentant al companiei, sunând la numărul de telefon afișat pe site.

Amânarea plății nu vă va afecta istoricul de credit. În plus, pentru plățile efectuate la timp nu se vor percepe penalități sau dobânzi.

Ce va fi dacă nu voi rambursa suma creditului la timp?

În cazul întârzierii plăților, compania va percepe o dobândă penalizatoare de 1,2% din valoarea împrumutului pentru fiecare zi. Pentru a evita acest lucru, se recomandă ca, în caz de incapacitate de plată, să contactați telefonic personalul Viaconto și să căutați împreună o soluție pentru a rezolva problema.

În cazul refuzului de a rambursa împrumutul sau de a efectua plățile obligatorii, compania poate lua diverse măsuri pentru a impune rambursarea fondurilor în conformitate cu legea. De exemplu, poate fi depusă o cerere la judecătorie sau la o organizație specializată în recuperarea creanțelor.

Pentru debitor, acest lucru poate duce la litigii, la sechestrarea bunurilor și la vânzarea ulterioară a acestora pentru a acoperi datoria. În plus, toate cheltuielile de judecată și alte cheltuieli vor fi plătite de către debitor.

În afară de aceasta, compania va trimite informații privind plățile și datoriile restante către Biroul de Istorie a Creditelor. Ca urmare, ratingul de credit al clientului va fi redus în mod semnificativ, și acest lucru poate deveni o mare problemă dacă acesta va dori să obțină un alt împrumut în viitor. Instituțiile financiare care acordă împrumuturi nu doresc, în general, să aibă de-a face cu clienți care au un rating de credit mic.