Ferratum Bank

Informații

Ferratum Bank se ocupă cu acordarea de credite persoanelor fizice și juridice. Compania, înființată în anul 2005, operează în 23 de țări. Peste 2 milioane de clienți din întreaga lume utilizează serviciile acestei instituții financiare. Ferratum oferă o linie de credit în valoare de până la 10 mii de Lei pentru scopuri diferite. Reprezentanța oficială a instituției se află la adresa ST Business Centre 120, Malta. Compania este pe deplin oficială – acest lucru este confirmat de licența care permite furnizarea de servicii financiare.

Telefon
0219090
Program de lucru
Luni - Vineri 09:30 - 17:30; Sâmbătă - Duminică - 09:00 - 13:00
Termeni
 
Suma maximă
Dobânda
Termen
Primul
Suma maximă
până la 10000 LEI
Dobânda
pana pe 0%
Termen
1-30 zile
Repetat
Suma maximă
până la 10000 LEI
Dobânda
pana pe 0.4%
Termen
1-365 zile

Ferratum Bank se ocupă cu acordarea de credite persoanelor fizice și juridice. Compania, înființată în anul 2005, operează în 23 de țări. Peste 2 milioane de clienți din întreaga lume utilizează serviciile acestei instituții financiare. Ferratum oferă o linie de credit în valoare de până la 10 mii de Lei pentru scopuri diferite. Reprezentanța oficială a instituției se află la adresa ST Business Centre 120, Malta. Compania este pe deplin oficială – acest lucru este confirmat de licența care permite furnizarea de servicii financiare.

Condițiile pentru obținerea unui împrumut de la Ferratum bank

La prima contactare a companiei, este necesar să completați un formular online pe site-ul web, completând datele personale. Pentru protejarea confidențialității informațiilor cu caracter personal este responsabilă criptarea pe mai multe niveluri. Clienții care utilizează în mod regulat serviciile Ferratum Bank pot depune cererea de împrumut prin intermediul unui cont de pe site.

Cererile se depun exclusiv online și sunt evaluate automat de către sistem. Acest lucru accelerează semnificativ procesul de examinare a cererii de împrumut.

Pentru a obține un împrumut de la Ferratum, împrumutatul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • vârstă cuprinsă între 21 și 70 de ani;
 • domiciliu stabil în România;
 • sursă stabilă și oficială de venit lunar;
 • istoric de credit pozitiv;
 • număr financiar înregistrat în România.

Avantaje

Pentru a obține un sprijin financiar sub forma unei linii de credit nu aveți nevoie de un garant sau de o garanție. Împrumutul de la Ferratum bank poate fi folosit în orice scop.

Care sunt celelalte avantaje:

 • credit rapid. Dacă împrumutatul îndeplinește condițiile necesare, aprobarea se face instantaneu;
 • se pot face plăți minime;
 • împrumutul poate fi rambursat anticipat. În caz de rambursare anticipată, costul împrumutului este recalculat doar pentru perioada de împrumut, ceea ce înseamnă că se reduce costul final al împrumutului;
 • nu există comisioane administrative;
 • împrumutul poate fi rambursat în rate;
 • în timpul perioadei de grație, fondurile împrumutului pot fi utilizate gratuit – nu se percepe nicio dobândă;
 • dobânda se plătește numai pentru suma utilizată și retrasă în timpul perioadei de decontare;
 • comision zero pentru retragerea banilor. 

Linia de credit este o oportunitate de a primi instantaneu suma de bani necesară în orice moment convenabil. Împrumutatul primește fondurile în aceeași zi, după ce împrumutul va fi aprobat.

Dezavantaje

Împrumutatul trebuie să aibă domiciliul stabil în România. De asemenea, împrumutul nu se acordă clienților cu un istoric de credit prost și venituri lunare insuficiente. Compania sigur nu va aproba cererea de împrumut dacă aveți vreun împrumut în derulare.

Documentele necesare pentru a obține un împrumut de la Ferratum bank

Pentru a obține un împrumut de la această instituție financiară, este nevoie de un document care să confirme identitatea împrumutatului. De asemenea, banca solicită adeverințe de venit oficial în format de extras bancar. Instituția are dreptul de a solicita o adeverință de salariu și un card de pensie. În cazul în care banca nu are suficiente informații despre împrumutat, compania poate solicita documente suplimentare, cum ar fi permisul de conducere.

Cum să solicitați un împrumut de la Ferratum bank

Pentru a obține sprijinul de credit, trebuie să completați un mic formular pe site-ul băncii. Suma maximă admisibilă este de 10 mii De Lei, dar după ce se face cererea, sistemul va ajusta automat suma în funcție de datele clientului.

Selectați suma împrumutului

Pe site trebuie să alegeți suma necesară pentru împrumut – de la 500 la 10 mii de Lei. Suma plății minime depinde de valoarea împrumutului. 

Cât de repede va fi aprobată cererea de împrumut?

Datorită faptului că banca Ferratum Bank examinează cererile de împrumut în mod automat, perioada de aprobare este practic instantanee, iar banii se creditează în 15 minute. 

Vă rugăm să rețineți că principala condiție pentru aprobarea instantanee este ca împrumutatul să îndeplinească cerințele organizației de credit. În caz contrar, cererea de împrumut va fi refuzată.

În cazul în care împrumutul va fi aprobat, veți primi un mesaj SMS corespunzător de la numărul scurt 1781. De asemenea, veți primi o altă notificare privind debitarea fondurilor de credit în contul dvs. personal sau la casieria Agenției Financiare BCR Bank.

Dacă cererea de împrumut a fost respinsă, puteți aștepta aproximativ 30 de zile și încerca din nou să obțineți un împrumut. 

Cum puteți obține banii de credit?

Ferratum bank este o bancă online care oferă diverse modalități de a obține bani. În total există trei modalități: pe un card bancar, într-un cont sau în numerar la cea mai apropiată sucursală a partenerului financiar al Ferratum bank.

Sistemul procesează plățile în zilele lucrătoare, între orele 9 și 17:00. În momentul creditării fondurilor în contul personal din profilul Ferratum, împrumutatul este notificat prin SMS pe telefon. Pentru a verifica creditarea, trebuie să vă autentificați în contul dumneavoastră Ferratum.

La un card bancar

Banii de credit pot fi primiți pe cardurile Visa/MasterCard ale oricărei instituții bancare – banca Ferratum bank nu impune restricții asupra băncilor. 

La completarea cererii de credit, împrumutatul precizează numărul cardului pe care se creditează fondurile. După aprobarea cererii, banii ajung rapid.

Într-un cont bancar

Ferratum bank este o instituție financiară care vă permite să obțineți bani în orice cont bancar. Dar trebuie să realizați că fondurile de credit vor fi creditate mai lent decât pe un card. Contul bancar trebuie, de asemenea, confirmat – pentru a verifica contul IBAN trebuie să furnizați un extras din cont în format PDF, sau puteți face o fotografie a extrasului ca alternativă. 

Transferarea banilor într-un cont bancar durează până la patru ore prin transfer interbancar sau în 10 minute în conturile înregistrate la Banca Comercială Română. 

În numerar

Împrumutul aprobat se transferă în termen de o oră după confirmarea cererii. În momentul în care suma ajunge la sucursala BCR Bank se trimite un SMS corespunzător. După primirea mesajului, este necesar să mergeți la casierie, să prezentați cartea de identitate, contractul de împrumut și numărul contractului de împrumut.

Care este dobânda pentru un împrumut de la Ferratum Bank?

Valoarea minimă a ratelor lunare depinde de valoarea împrumutului aprobat. Rata dobânzii anuale maxime este de 299,46%. Rata medie zilnică a dobânzii este de 0,4022% la cererile ulterioare adresate organizației. De asemenea, rata dobânzii de 0,5022% se aplică în cazul nerespectării calendarului de plată.

Pentru un client nou

Nu se percepe nicio dobândă în primele 30 de zile pentru utilizarea fondurilor de credit de la Ferratum bank. Începând cu ziua 31, rata zilnică se percepe la o rată de 0,4022 pe zi. Pentru retrageri de fonduri și administrare nu se percepe nicio dobândă.

Exemplu: primul împrumut în sumă de 1000 lei

Dacă solicitați un împrumut pentru prima dată, nu trebuie să plătiți dobândă pentru primele 30 de zile – rambursați doar suma pe care ați împrumutat-o. Prin urmare, va trebui să restituiți 1000 de lei.

Pentru clienții fideli

Dacă împrumutul este acordat din nou, rata este de 0,4022% pe zi, ceea ce înseamnă 299,46% pe un an. Dacă împrumutatul ia un credit de 3000 de lei, suma de rambursat este de 5385,55 lei, care trebuie plătită în rate egale pe parcursul a 12 luni.

Cum se rambursează un împrumut la Ferratum bank

Compania financiară permite închiderea împrumutului în 4 moduri. Puteți rambursa împrumutul prin intermediul contului personal, prin transfer bancar, prin casieria BCR sau prin configurarea unei debitări automate de pe cardul bancar.

Contul personal pe site-ul Ferratum bank

Trebuie să vă autentificați în contul dvs., să accesați secțiunea “Rambursarea împrumutului” și să alegeți metoda corespunzătoare de rambursare a contractului de împrumut.

Prin transfer bancar

Pentru a rambursa împrumutul prin transfer bancar, trebuie să transferați plata către beneficiarul Multitude Bank plc (CUI/CIF C56251). În descrierea plății trebuie să fie inclus numărul contractului de împrumut. Detaliile contului IBAN sunt indicate în contractul de împrumut.

Bancomat automat sau casierie BCR

Pentru a rambursa suma în numerar, trebuie să vă deplasați la cea mai apropiată sucursală a BCR Bank și să utilizați un terminal. Sau există o opțiune alternativă – casieria BCR, unde specialistul vă va oferi consultanță și vă va ajuta să depuneți fondurile în conformitate cu condițiile din contractul de împrumut. Nu uitați să prezentați un act de identitate, contractul de împrumut și numărul acestuia.

În cazul utilizării unui terminal de plată, rambursarea trebuie să se facă numai din contul bancar personal. Dacă plata se face din alt cont, aceasta nu va fi creditată. La depunerea de fonduri, trebuie să țineți cont de comisionul de 20 de lei, care se percepe pentru orice sumă depusă.

Rambursarea automată de pe cardul personal

Rambursarea împrumutului prin cardul Visa/MasterCard începe cu completarea unui formular de plată rapidă. Pentru aceasta trebuie să introduceți numărul dumneavoastră de asigurare socială.

Prelungirea termenului de rambursare a creditului la Ferratum bank

Compania financiară oferă o prelungire a termenului de rambursare. Pentru a prelungi termenul contractului de împrumut, este necesar să plătiți doar suma dobânzii acumulate pentru utilizarea fondurilor de credit. În cazul în care nu există bani pentru o plată mare, puteți face o plată minimă de 50 de lei.

Ce se va întâmpla dacă nu rambursați împrumutul la timp?

Penalitățile se calculează din prima zi de întârziere. Valoarea penalităților depinde de tipul de credit:

 • pentru linia de credit – 0,4022% din soldul împrumutului;
 • pentru împrumuturile în rate – 0,034% pe zi, rata dobânzii se aplică la soldul împrumutului.

În caz de nerespectare a calendarului de plată, informațiile relevante se introduc în istoricul de credit. În cazul creșterii întârzierilor în plată, se inițiază o procedură de colectare prin intermediul companiilor de colectare. Etapa finală este un proces și colectarea obligatorie a fondurilor prin intermediul serviciilor de executare. 

Rambursarea la timp a împrumutului vă păstrează reputația financiară și vă economisește timp și bani.